14 січня

Майже 61 мільйон гривень матеріальної допомоги отримали минулоріч мешканці регіону

Впродовж чотирьох років в рамках комплексної програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки передбачаються кошти для надання матеріальної підтримки окремим категоріям громадян – тим, що опинилися у скрутних життєвих обставинах.

 

Як зазначив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, понад вісім тисяч жителів регіону отримали у минулому році матеріальну допомогу. Це означає, що восьми тисяч родин тягар життєвих випробувань був дещо пом’якшений.

«Рішення про надання адресної матеріальної допомоги та її обсяг ухвалює колегіальний орган – спеціально створена обласна комісія, - говорить Сергій Чернов. – При цьому до уваги береться чимало факторів, зокрема, діагноз, наявність підтверджуючої документації з лікувальних установ та фінансові витрати.

Адже зазвичай ідеться про важкі недуги, як от онкологічні захворювання, гострі патологічні стани, післяопераційну реабілітацію, санаторне оздоровлення ветеранів або чорнобильців, загибель чи поранення у зоні бойових дій, побутові ситуації руйнівного характеру, наприклад, пожежі тощо».

У 2019 році одноразову адресну грошову допомогу за зверненнями отримали 8098 осіб, що майже у 1,2 рази більше у порівнянні із 2018 роком (6838 осіб), на загальну суму 60 877,0 тис. грн, що у 1,3 рази більше у порівнянні із 2018 роком (46 500 тис. грн).

Шаблоны для сайта