15 січня

Мешканців Шевченківського району запрошують на Ярмарок здоров'я

У суботу, 25 січня, в Шевченківському районному будинку культури пройде Ярмарок здоров’я. Протягом заходу мешканці та гості громади зможуть поспілкуватися із сімейними лікарями, безоплатно проконсультуватися з вузькими спеціалістами (онкологом-мамологом, дерматологом-онкологом, офтальмологом тощо), здати аналіз на визначення рівня цукру в крові, зробити кардіограму та максимально сфокусуватися на стані свого здоров’я.

 

«Ярмарок здоров’я – це захід, спрямований на максимальне привернення уваги населення до стану свого здоров’я, – зазначила Христина Чайка, организаторка заходу, виконавча директорка «Українсько-Німецької Медичної Асоціації». – Ми хочемо, аби люди в громадах більше піклувалися про себе, займалися профілактикою свого здоров’я та не допускати серйозних захворювань».

Для маленьких відвідувачів працюватиме інтерактивний майданчик «Плюшевий лікар», де  інтерни та студенти Харківського медичного університету навчать дітей не боятися лікарів і сприймати візити до медиків як веселу розвагу. 

Крім того, кожний охочий зможе взяти участь у тематичних лекціях, які проведуть досвідчені фахівці, а також навчитися надавати першу невідкладну допомогу.

Стартує Ярмарок здоров’я о 10:00 і триватиме до 15:00 (вул. Ширяєва, 6А, Районний будинок культури, спортивна зала).

Ярмарок здоров’я  у смт Шевченково – це вже четвертий захід який відбувається на Харківщині в рамках проекту «Ефективна первинна медицина в громаді». Всього заплановано 15 Ярмарків здоров’я. Перший Ярмарок пройшов в смт. Пісочин 18 серпня 2019 року, другий – 12 жовтня 2019 у смт Золочів, третій – 15 грудня у смт Солоницівка. На заходах свій стан здоров’я перевірили понад 2000 відвідувачів.

ПРОГРАМА

10:00 Відкриття Ярмарку. Початок роботи майданчиків Ярмарку здоров’я. 

10:05  15:00 Майстер-класи, спілкування, діагностування від спеціалістів:

  • Зона сімейної медицини та експрес-діагностики;
  • Зона громадських організацій;
  • Зона отримання навичок невідкладної допомоги;
  • Зони фахівців: мамолог-онколог, дерматолог-онколог, ендокринолог;
  • Зона офтальмології;
  • Зона кардіології;
  • Інтерактивний освітній дитячий проект «Плюшевий лікар».

11:00 – 11:30 Майстер-клас «Перша невідкладна допомога» 

12:30  13:30 Тематичні лекції 

14:30 – 14:55 Круглий стіл/підведення підсумків «Реформа починається з тебе» для учасників Ярмарку (сімейні лікарі, фахівці, координатори проекту). Вручення сертифікатів учасникам Ярмарку.

Довідково:

Ярмарок здоров’я – частина проєкту «Ефективна первинна медицина в громаді», що реалізується в рамках програми ЄС «Підтримка громадянського суспільства, місцевих влад та прав людини» та фінансується Європейським Союзом.

Проєкт реалізується Харківською обласною радою у партнерстві з Асоціацією органів місцевого самоврядування Харківської області, ГО «Агенція змін «Перспектива» та ГС «Українсько-Німецька Медична Асоціація».

Проєкт створено задля розбудови ефективної первинної медико-санітарної допомоги у громадах Харківської області шляхом підвищення обізнаності громадськості про медичну реформу, навчання та консультування лікарів, керівників медзакладів та представників місцевого самоврядування, надання міні-грантів для покращення медичних послуг та вивчення кращих місцевих та міжнародних практик.

Шаблоны для сайта