05 лютого

Майбутні лікарі Харківщини обирали собі вакансію на Ярмарку

Другий Ярмарок вакансій для студентів, інтернів та випускників медичних вишів відбувся сьогодні у Харківському національному медичному університеті. У заході участь взяли голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету Людмила Немикіна, перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області  Микола Тітов, начальник управління з питань місцевого самоврядування, розвитку громад та міжнародних зв’язків обласної ради Олена Кулик, депутат облради, голова Північного департаменту Національної служби здоров’я Вікторія Мілютіна.

Від імені голови Харківської обласної ради Сергія Чернова до учасників та організаторів Ярмарку вакансій звернулася Людмила Немикіна:

 

«Переконана, що у територіальних громадах нашого регіону ми зможемо вибудувати ефективну ланку первинної медицини завдяки дії на Харківщині проєкту «Ефективна первинна медицина в громаді». Я пропоную усім студентам, молодим фахівцям розглянути можливість своєї професійної реалізації саме у медичних установах територіальних громад нашого регіону. Харківська обласна рада, як учасник цього проекту Європейського союзу, сприятиме створенню гідних умов праці для молодих фахівців. Маю надію, що сьогодні багато  присутніх зможуть визначитись з місцем роботи».

Майбутні лікарі мали змогу познайомитись з представниками понад 20 медичних закладів районів області, приватних медичних установ і лікарень міста, обрати напрям подальшої спеціалізації та працевлаштування, а також отримати практичні поради профільних фахівців під час роботи круглих столів та майстер-класів.

Людмила Немикіна, говорячи про участь Харківської обласної ради у реалізації проєкту, підкреслила, що він є унікальним і дуже корисним для області, оскільки в регіон залучені значні кошти на впровадження якісних змін для розвитку медичної галузі. Увага приділяється й набуттю досвіду. Медики нашого регіону також мають змогу познайомитись із роботою колег з інших областей України, наприклад, в рамках візиту до Мукачева, де наші лікарі вивчали досвід організації установ сімейної медицини на Закарпатті.

Наразі готується поїздка до Естонії. Тож, харківські медики, які пройдуть конкурсний відбір у межах проєкту, зможуть долучитися до європейських практик.

Цьогоріч на Харківщині планується провести ще 8 Ярмарок вакансій.

Довідково:

Проєкт «Ефективна первинна медицина в громаді» реалізується в рамках програми ЄС «Підтримка громадянського суспільства, місцевих влад та прав людини», втілюється Харківською обласною радою у партнерстві з Асоціацією органів місцевого самоврядування Харківської області, ГО «Агенція Змін «Перспектива» та ГС «Українсько-Німецька Медична Асоціація». 

Шаблоны для сайта