18 лютого

Депутати планують затвердити програму з підсилення заходів пожежної безпеки

Сьогодні у Будинку рад відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків. Участь у роботі комісії взяв заступник голови Харківської обласної ради Володимир Скоробагач. Депутати розглянули проєкти рішень обласної ради, які винесуть на пленарне засідання.

На засіданні комісії йшлося про необхідність затвердження обласної Програми забезпечення пожежної безпеки на об’єктах масового перебування людей, розташованих у Харківській області, на 2020 – 2023 роки.

 

Метою Програми є реалізація державної політики у сфері пожежної безпеки. Її впровадження має зняти соціальну напругу та збільшити інформаційний вплив щодо дотримання правил пожежної безпеки. Фінансування заходів Програми передбачено за рахунок коштів обласного бюджету.

Реалізація заходів Програми забезпечить безпечне функціонування об’єктів, їх укомплектування первинними засобами пожежогасіння та обладнання автоматичними системами протипожежного захисту. Дозволить утримання у працездатному стані джерел протипожежного водопостачання; зменшить вірогідність виникнення пожеж на об’єктах, а також дозволить своєчасно проводити роботи з обробки дерев’яних конструкцій вогнезахисним покриттям.

Окрім того, Програмою передбачено підготовку керівного складу, працівників, діяльність яких пов’язана з пожежною безпекою; проводження навчання людей щодо дотримання правил пожежної безпеки та дій у випадку виникнення пожежі.

Заслухавши інформацію, члени комісії прийняли рішення винести питання до розгляду на пленарному засіданні сесії Харківської обласної ради.

IMG_8687
IMG_8650
IMG_8690
IMG_8678
IMG_8710
IMG_8669
IMG_8663
IMG_8694
Шаблоны для сайта