Print this page
02 квітня

Історії успіху одних часто стають практиками досягнень інших громад

31 березня завершився прийом робіт на обласний конкурс журналістських робіт «Історії успіху громад»-2020. Про тематику й особливості цьогорічного конкурсу йшлося у програмі «Де це?», що розповідає про хід децентралізації і виходить на Громадському радіо у партнерстві з Харківською облрадою.

Гостем ефіру був керівник прес-служби облради, секретар оргкомітету журналістського конкурсу «Історії успіху громад» Володимир Дягілев.

 

«Започатковуючи ці творчі змагання на теренах Харківщини, - говорить Володимир Дягілев, - ми ставили перед собою дві мети. Насамперед, сприяти розвитку локальних, регіональних медіа, які, перемагаючи, отримують грошову премію. А також завдяки якісним онлайн-, теле-, радіо- та друкованим матеріалам дати громадам кращі приклади того, як можна чинити у певних нестандартних чи проблемних ситуаціях. Слід зауважити, що історії успіху, розказані журналістами, часто виникали в інших громадах, як похідні і вже запозичені, але не менш корисні практики».

За словами члена оргкомітету конкурсу, «дуже приємно, що тематика цьогорічних матеріалів різноманітна. Роботи стосуються і бюджету участі, і раціонального використання землі громадами, і роботи ЦНАПів, і молодіжних рад у громадах тощо. Тобто це актуальні теми, які цікаві кожній громаді».

Нагадаємо, переможці конкурсу у різних номінаціях відзначатимуться преміями: 1 місце – 7 тис грн, 2 місце – 5 тис грн, 3 місце – 3 тис грн у кожній з номінацій.