10 червня

У Харківській області субсидію призначено більш ніж 202 тисячам сімей

Про це повідомили в Департаменті соціального захисту населення ХОДА.

Так, на кінець опалювального сезону 2019-2020 років житлову субсидію в області отримували 257,4 тис. сімей (23% від загальної кількості домогосподарств).

«Станом на 3 червня субсидію призначено 202,1 тис. сімей, по інших справах робота з перепризначення триває. З початку року житлові субсидії нараховані на загальну суму 1157,9 млн грн», - надали інформацію в Департаменті соціального захисту населення.

 

Фахівці нагадують, що згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2020 р. № 247 «Про особливості надання житлових субсидій» з метою додаткових заходів соціальної підтримки громадян в умовах карантину, з 1 травня 2020 року питання призначення житлової субсидії на наступний період усім домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному періоді 2019-2020 років, буде розглянуто автоматично без звернень.

З новою заявою повинні звернутися лише громадяни, у яких відбулися зміни, зокрема щодо:

- складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) членів домогосподарств;

- складу сім’ї члена домогосподарства;

- переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання.

Також громадяни зобов’язані протягом 30 календарних днів поінформувати управління соціального захисту населення про зміни, зокрема щодо:

- соціального статусу членів домогосподарства;

- переліку витрат на управління багатоквартирним будинком;

- управителя, виконавця комунальних послуг, створення об’єднання;

- придбання транспортного засобу, що підлягає державній реєстрації і з дати випуску якого минуло менш ніж п’ять років (крім мопеда і причепа);

- здійснення купівлі або іншим законним способом набуття права власності на земельну ділянку, квартиру (будинок), транспортний засіб (механізм), будівельні матеріали, інші товари довгострокового вжитку або оплати (одноразово) будь-які послуги (крім медичних, освітніх та житлово-комунальних послуг) на суму, яка на дату купівлі, оплати, набуття права власності в інший законний спосіб перевищує 50 тис. гривень.

Також важливо пам’ятати, що громадянам, які станом на 1 травня 2020 р. мали прострочену понад три місяці заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів (340,0 грн), житлову субсидію на наступний період може бути призначено за умови документального підтвердження сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, або оскарження заборгованості в судовому порядку (ухвали про відкриття провадження у справі).

Для призначення житлової субсидії документи громадяни можуть надати за допомогою електронного сервісу або надіслати до органів соціального захисту населення за місцем проживання поштою.

Шаблоны для сайта