07 серпня

Відбулось засідання постійної комісії з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО

На засіданні постійної комісія з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО розглянули 14 питань порядку денного. Участь у роботі комісії взяв перший заступник голови Харківської обласної пади Віктор Коваленко.

Зокрема депутати обговорили необхідність припинення Комунального закладу охорони здоров’я «Харківський обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики».

 

Як пояснив заступник директора Департаменту охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації Геннадій Бондарчук, порядком та умовами надання у 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я, визначено, що кошти субвенції спрямовуються, зокрема на оплату поточних видатків для здійснення центрами громадського здоров’я заходів, спрямованих, у тому числі на дотримання єдиної системи збору, обробки, зберігання та передачі медико-статистичної інформації. Реалізацію цих функцій на сьогодні забезпечує Харківський обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики.

Згідно з рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я України щодо упорядкування мережі медичних установ, які фінансуються за рахунок субвенції, запропоновано об’єднати регіональні структури, які виконують функції громадського здоров’я, центру здоров’я і центру медичної статистики зокрема, в єдиний центр громадського здоров’я.

Таким чином, припинення Центру медичної статистики шляхом приєднання до Комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради «Обласний центр громадського здоров’я» забезпечить консолідацію кадрових, матеріальних та фінансових ресурсів, та, передусім, зменшиться навантаження на обласний бюджет.

Депутати визнали доцільність пропозиції та погодили винести відповідний проект рішення на чергове пленарне засідання сесії Харківської обласної ради.

Крім того, члени комісії розглянули питання надання тимчасового житла для випускників Куп’янського медичного коледжу, які виявили бажання працювати в обласних лікарнях, і на даний час мешкають у гуртожитку КЗОЗ «Харківський обласний медичний коледж», та низку кадрових питань й тих, що стосуються спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

Шаблоны для сайта