01 вересня

Запрошуємо харків’ян до кінотеатрів міста на безкоштовні покази українських та світових прем’єр

В Харкові з 2 по 5 вересня відбудеться ХІІ Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко», який з 2009 року проводиться за ініціативи голови Харківської обласної ради Сергія Чернова. Переглянути конкурсні фільми можна у дні проведення фестивалю у кінотеатрах «Київ», імені О.Довженка та «8 1/2». Усі покази безкоштовні.

До конкурсної програми дванадцятого фестивалю «Дитятко» відібрано 235 робіт з 43 країн світу. Більшість фільмів стали українською прем'єрою, деякі європейською та світовою. Взагалі у 2020 році до оргкомітету надійшло півтори тисячі конкурсних робіт зі 109 країни світу.

 

Враховуючи об’єктивні обставини, пов’язані із пандемією, організатори, дбаючи про безпеку й здоров’я учасників, ухвалили рішення провести активності фестивалю, майстер-класи зокрема, у режимі online.

Разом з тим програмою Міжнародного дитячого медіафестивалю «Дитятко» 2020 року передбачені конкурсні покази, виставка кращих робіт переможців Всеукраїнського дитячого конкурсу графічного дизайну «Дитятко.Art» та презентація книги Володимира Миславського «Кінознавчі розвідки в Україні». Харків’яни та гості міста ці заходи можуть відвідати особисто у кінотеатрах «Київ», імені О.Довженка та «8 1/2» та галереї виставкового центру «Бузок».

Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко» заснований Харківською обласною радою у 2009 році. Фестиваль має партнерські стосунки з дитячими кінофестивалями світу та міжнародними організаціями, підтримується Радою Європи, є членом CIFEJ та ECFA. Фестиваль некомерційний, участь у ньому, як й перегляди конкурсних робіт у кінотеатрах Харкова - безкоштовні.

Шаблоны для сайта