04 вересня

Відкритого вогню на місці пожежі у Дворічанському районі немає

Станом на ранок 4 вересня проводиться догасіння окремих осередків тління лісової підстилки та залишків деревини всередині контрольованого периметра.

Про це повідомили у ГУ ДСНС України в Харківській області.

До гасіння пожежі у Дворічанському районі залучено 479 осіб та 78 одиниць техніки, у тому числі 2 пожежні літаки та 1 вертоліт, якими здійснено 73 скиди (254 тонни води). На місці пожежі працює оперативний штаб, пункт управління, психологи ДСНС.

Нагадаємо, 2 вересня поблизу села Гороб’ївка Дворічанського району виникла пожежа в лісовому масиві. Загальна площа, пройдена вогнем, орієнтовно складає 500 га. Внаслідок пожежі знищено 22 житлових будинки в селі Гороб’ївка, без житла залишилися 33 людини. Через отруєння продуктами горіння за медичною допомогою звернулася одна особа. 

 

У цілому на території Харківської області 3 вересня відмічалася надзвичайно складна оперативна обстановка з пожежами в природних екосистемах. Упродовж доби виникло 85 загорянь на площі близько 100 гектарів. До ліквідації пожеж підрозділи ДСНС залучалися 83 рази, було залучено близько 290 осіб та 87 одиниць техніки.

Зокрема, пожежі виникли поблизу с. Клугіно-Башкирівка Чугуївського району, у м. Вовчанську (полігон для твердих побутових відходів), у с. Кам’янка Ізюмського району (полігон твердих побутових відходів), у с. В. Писарівка Вовчанського району (Рубіжанське лісництво, горіла хвойна підстилка). У Нововодолазькому районі, в с. Щебетуни, на відкритій території горіла трава, очерет та хвойна підстилка на площі 20 га. Також хвойна підстилка горіла в Куп’янському районі, с. Подоли, у Харківському районі, с. Васищеве тощо.

«Чи не єдиною причиною виникнення вчорашніх пожеж на відкритих територіях є людський фактор. Попередження рятувальників справджуються, а легковажне ставлення до їхніх порад призводить до катастрофічних наслідків», - зазначили у ГУ ДСНС України в Харківській області.

Рятувальники нагадують, що категорично забороняється:

- створювати смітники та спалювати відходи;

- розводити багаття у лісі та лісопосадках;

- палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники та недопалки;

- залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;

- спалювати стерню та рослинні залишки на сільськогосподарських полях;

- дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками.

Шаблоны для сайта