07 вересня

Художній музей презентує виставку Сергія Уварова

Відкриття експозиції відбудеться 7 вересня о 16:00 за адресою: вул. Жон Мироносиць, 9.

Творчість художника-аматора представлено мальовничо-декоративними композиціями і скульптурами. Світ образів у творах Сергія Уварова багатоликий, фантастичний і стилістично впізнаваний. Він епатує, користується прийомами доведення змісту до абсурду з метою загострення уваги до реалій нашого світу. У розписах і пластиці, поєднуючи зображення органічного і механічного в фантастично красиві яскраві форми, художник знаходить свою гармонію, і здається, що не все втрачено в пошуку сенсу нашого існування.

На виставці Сергія Уварова представлено роботи, створені за п'ять років творчості. Декоративно-мальовничі та скульптурні твори виконані із застосуванням прийомів авторської техніки.

Довідка. Сергій Уваров – художник-аматор. Своїми вчителями в мистецтві вважає Сальвадора Далі, Хуана Маро, Пабло Пікассо. Учасник обласних, республіканських виставок (з 1984), де презентував твори декоративного мистецтва, малі форми пластики, ювелірні прикраси. Нагороджений медаллю «За створення високохудожніх зразків декоративного мистецтва» Всесоюзного фестивалю народної творчості, 1987. Має численні дипломи і грамоти. З 1983 брав участь у виставках самодіяльного і народного мистецтва, але у 1987 році відійшов від традиційних видів мистецтва.

 

Твори знаходяться в музеях Харкова, Канева, Києва, в колекції короля Швеції Карла ХVІ Густава, у приватних колекціях Бельгії, Франції, Іспанії і США.

Шаблоны для сайта