25 вересня

Школи Зміївщини укріплюють матеріально-технічне забезпечення завдяки обласному конкурсу «Разом в майбутнє»

Кабінет захисту Вітчизни з інтерактивним лазерним стрілецьким тиром, а також сучасне фізкультурно-спортивне середовище з’явилось на території шкіл Зміївщини завдяки участі в обласному конкурсі розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє». Сертифікат, що затверджує виконання усіх робіт громаді вручив депутат обласної ради Анатолій Гацько.

В рамках реалізації мініпроєкту в Бірківській школі, щодо оснащення інноваційною технікою кабінет захисту Вітчизни, значно підвищено зацікавленість учнів до програми предмету, а також збільшено результативність проведення самих занять. Завдяки придбаному технічному устаткуванню, а саме інтерактивного комплексу на базі мультимедійного проектора та лазерного тиру «Захисник Вітчизни», персонального комп’ютера для вчителя та комплекту стендів, учні мають змогу практично відпрацьовувати вміння та навички програми предмету «Захист Вітчизни».

 

Другий мініпроєкт було впроваджено на базі Геніївської школи, а саме обладнано спортивний майданчик з вуличними тренажерами. За словами ініціаторів проєкту, на території школи облаштовано місце не тільки для занять спортом, а майданчик для дозвілля учнів школи у позаурочний час.

Бюджет кожного мініпроєкту понад 250 тис грн, з них обов’язкове співфінансування коштом обласного бюджету складає 50% від загальної вартості проєкту. Зокрема, за час конкурсу «Разом в майбутнє», Зміївською громадою було подано до участі 204 мініпроєкти, з яких перемогу отримали 69 на загальну суму 10,6 млн грн. В тому числі у 2020 році 5 проєктів-переможців на загальну суму 1 млн 276,4 тис грн.

Обласний конкурс розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» запроваджений у 2009 році за ініціативи голови Харківської обласної ради Сергія Чернова.

610-4
610-1
610-2
610-3
610-6
610-8
IMG-1
IMG-4
IMG-3
IMG-2

 

 
Шаблоны для сайта