07 жовтня

Керівники «первинки» навчалися ефективному управлінню медичними закладами Харківщини

В Ресурсному центрі відбувся перший модуль четвертої хвилі навчальної програми для керівників Центрів первинної медичної допомоги Харківської області “Управління ЦПМД за нової системи фінансування”.

У тренінгу, організованому в рамках проєкту «Ефективна первинна медицина в громаді», взяли участь представники управлінських команд ЦПМСД Шевченківського, Барвінківського, Великобурлуцького, Красноградського районів і Коломацької ОТГ.

 

За словами Олени Решетняк, голови правління Агенція змін "Перспектива", тренерки з управління медичними закладами з питань фінансового менеджменту, нова система фінансування потребує значних змін в менеджерських підходах керівників медичних підприємств, в організаціі роботи команд медичних закладів і змін у практиці лікування пацієнтів.

“Для того, щоб робота медичного закладу була більш ефективною, а якість надання медичних послуг підвищувалась керівники, адміністратори, медичні сестри закладу повинні працювати як одна команда, - каже Олена Решетняк. - Вони повинні мати лідерські якості, володіти ефективними інструментами комунікації, опанувати інструменти економічної ефективності та фінансового менеджменту”.

На тренінгу учасники ознайомились з особливостями планування діяльності комунального некомерційного підприємства та опрацювали алгоритм прийняття ключових управлінських рішень, які можуть впливати на подальший  розвиток медичного закладу.

Усього управлінці пройдуть вісім навчальних модулів, на яких дізнаються, як створити систему роботи з персоналом, як управляти фінансами, розбудувати якісний сервіс, де брати додаткове фінансування та  як залучати стейкхолдерів у розвиток організаціі.

Довідково: Проєкт «Ефективна первинна медицина в громаді» реалізується в рамках програми ЄС «Підтримка громадянського суспільства, місцевих влад та прав людини» та фінансується Європейським Союзом.

IMG_9779
IMG_9781
IMG_9784

 

 
Шаблоны для сайта