Print this page
19 листопада

У «Мистецтві Слобожанщини» відкрилась виставка «Поетика пейзажу»

Експозиція присвячена пам'яті харківського художника Афанасія Ковенєва.

Афанасій Ковенєв, який понад 40 років працював художником-бутафором у Харківському театрі для дітей та юнацтва, був справжнім майстром свого діла. Його яскраві декорації були прикрасою багатьох вистав та дарували радість дітям не одного покоління.

Ще однією пристрастю, окрім роботи в театрі, для Афанасія Ковенєва були подорожі. Об’їхавши багато прекрасних місць України та СРСР, він надихався природним розмаїттям, яке бачив на своєму шляху: таємничі ліси, монументальні гори, тихі сільські річки… Художник полюбляв експериментувати з мальовничими та графічними техніками, тому в експозиції виставки є не тільки олійний живопис, акварель, пастель, але і їх авторські поєднання. Роботи вирізняються гармонією кольорів, цікавими композиційними рішеннями і яскравим емоційним наповненням.

 

Виставка відкрита до 28 листопада 2020 року.

Довідка. Афанасій Максимович Ковенєв народився у 1942 році у с. Трудолюбівка Первомайського району Миколаївської області. У 1971 році закінчив Одеське театрально-художнє училище. Цього ж року переїхав до Харкова і почав працювати художником-бутафором у Харківському театрі юного глядача, в якому працював все життя до 2015 року.