01 грудня

Молодіжний оркестр «Слобожанський» запрошує на концерт «Класика без краватки»

Захід відбудеться 4 грудня о 18:30 у Будинку Алчевських (вул. Жон Мироносиць, 13).

«Несподіваний, нестандартний, унікальний концерт з легкою, життєрадісною, подекуди - жартівливою музикою, - розповідають організатори. - Ви зустрінетесь з юною фаготисткою Оленою Потарикіною, яка в свої 17 вже підкорила імените журі багатьох національних і міжнародних конкурсів. Вона виконає надскладний твір Джоаккіно Россіні – Концерт для фагота з оркестром».

Крім того, глядачам представлять «Угорську шнапсодію» Леонарда Пауля. Це твір-гумореска, твір-жарт, насичений екстремально складними епізодами, які вдається виконати мало кому з тромбоністів.

 

«На вас чекає ще один унікальний твір - можливо, найнезвичніший віолончельний концерт - твір культового і ексцентричного піаніста ХХ століття Фрідріха Гульди, який дивним чином поєднав у своїй діяльності академізм з пристрасним захопленням новітніми музичними течіями ХХ століття. Класична музика на межі року і джазу у виконанні неперевершеного віолончеліста Ігоря Єременка стане апофеозом нашого музичного вечора», - додають організатори.

Програма концерту:

І відділення
Дж. Россіні, Концерт для фагота з оркестром. Солістка – Олена Потарикіна (фагот)
Л. Пауль, Угорська шнапсодія. Соліст – Сергій Цимбал (тромбон)

ІІ відділення
Фр. Гульда, Концерт для віолончелі і духових. Соліст – Ігор Єременко (віолончель).

Диригент – заслужений діяч мистецтв Юрій Яковенко.

Подія відбудеться у безпечному форматі згідно з карантинними вимогами, Постановою КМУ № 848 від 16.09.20 та Постановою КМУ № 641 від 22.07.20. Наповненість залу – 50%.

Шаблоны для сайта