01 серпня

Об’єкти соцсфери Харківщини підготовлені до зими на 81%, ЖКГ – більш ніж на 60%

Такі дані озвучив заступник голови ХОДА Вадим Данієлян 1 серпня під час міністерської селекторної наради.

Захід відбувся під головуванням Віцепрем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка. Основними темами для розгляду стали готовність житлового фонду, соціальної сфери, теплового та водопровідно-каналізаційного господарств до сталого функціонування в осінньо-зимовий період. Також розглянули питання встановлення будинкових лічильників теплопостачання, формування тарифів, отримання номінацій для роботи ТЕЦ, підготовки до зими підприємств дорожнього господарства.

На початку своєї промови головуючий подякував громадянам України за високі відсотки розрахунків за спожиті в цьому році комунальні послуги. Так, за даними Геннадія Зубка, за послуги теплокомуненерго населення розрахувалося на 97 - 106%, за водопостачання та водовідведення - більше ніж на 100%.

Як наголосив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк, наразі більш ніж 60% об’єктів ЖКГ підготовлено до зими. Особливу увагу, за його словами, приділено підготовці соціальних об’єктів: закладів освіти, дошкільних навчальних закладів, закладів охорони здоров’я. Станом на 1 серпня з 40164 соціальних закладів підготовлено близько 30 тис. Заступник міністра наголосив, що всі школи повинні мати стовідсоткову готовність до опалювального сезону вже до 1 вересня.

 

«Що стосується теплових мереж, капітальних ремонтів і реконструкцій котелень, готовність склала 60%. До кінця серпня показники повинні досягти 80%, а до 15 вересня – вийти на 100-відсоткову технічну готовність», - доповів Едуард Кругляк.

Про ситуацію в Харківській області під час наради інформацію надав заступник голови ХОДА Вадим Данієлян. Так, житловий фонд області готовий до зими на 64%, теплове господарство – на 65%, водопровідно-каналізаційне господарство – 69%, соціальна сфера – 81%. Щодо дорожньо-мостового господарства комунальної власності, то до експлуатації в осінньо-зимовий період виконано 60% від плану капітального та поточного ремонту вулиць та доріг у населених пунктах (загальна площа – 705,46 тис. кв. м). Заготовлено 60% від необхідних обсягів посипального матеріалу та реагентів – тобто 40,97 тис. тонн.

Шаблоны для сайта