14 лютого

Сергій Чернов: Медичні установи мають отримати змогу завершити процедуру автономізації

За ініціативи голови Харківської обласної ради Сергія Чернова сьогодні обговорили шляхи реалізації медичної реформи на території області з представниками Національної служби здоров’я України, керівниками профільних департаментів ОДА та медичних установ. Участь у нараді взяли голови постійних комісії обласної ради з питань бюджету Людмила Немикіна та з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій АТО Володимир Святаш.

З 1 квітня поточного року як наступний етап медичної реформи запрацює Програма медичних гарантій, тобто вводиться в дію нова система фінансування медичних установ. Для того, щоб отримати фінансування у повному обсязі, такі комунальні підприємства охорони здоров’я мають завершити процедуру автономізації у термін до кінця лютого.

 

Як зауважив голова Харківської обласної ради, є значні ризики того, що ключові багатопрофільні лікарні регіону не отримають фінансування в повному обсязі. За даними Національної служби здоров’я України, по Харківському регіону існує потреба у дофінансуванні медичних установ з різних джерел. Зокрема, необхідність у коштах обласного бюджету становить 428,1 млн грн., міських бюджетів - 352,6 млн грн, районних - 177,5 млн грн, всього – понад 958 млн грн.

«Необхідно мінімізувати усі можливі ризики, щоб з 1 квітня мешканці області могли в повному обсязі гарантовано отримувати медичні послуги. Тому маю пропозицію до представників Національної служби здоров’я сприяти розгляду питання щодо запровадження на державному рівні перехідного періоду для таких медичних установ, щоб вони завершили процедуру автономізації й врешті-решт мали змогу отримати фінансування сповна.

Це спільна відповідальність керівників установ, органів місцевого самоврядування, виконавчої влади усіх рівнів, й насамперед Міністерства охорони здоров’я, перед людьми, які потребують допомоги лікарів», - наголосив Сергій Чернов.

IMG_5494
IMG_5497
IMG_5530
IMG_5510
IMG_5511
IMG_5514
IMG_5527
IMG_5559
IMG_5528
IMG_5500
IMG_5540
IMG_5552
Шаблоны для сайта