22 грудня

Матеріальну допомогу 8000 грн отримають понад 19 тисяч підприємців Харківщини

Про реалізацію ініціативи Президента України щодо підтримки малого та середнього бізнесу під час карантину розповіла під час брифінгу 22 грудня перша заступниця голови Харківської ОДА Тетяна Єгорова-Луценко.

За даними Центру підтримки підприємств «Дія. Бізнес», в Україні подано 283,5 тисячі успішних заяв на отримання ФОПами матеріальної допомоги, з них понад 19 тисяч заяв надійшло з Харківщини. Зокрема, 13186 заяв - безпосередньо від ФОПів та 5973 - від найманих працівників. Сума допомоги від держави за кожною заявою складає 8 тисяч гривень.

За словами першої заступниці голови Харківської ОДА Тетяни Єгорової-Луценко, виплачувати цю допомогу підприємцям Харківщини розпочнуть з 22 грудня. Також вона зазначила, що список на виплату одноразової матеріальної допомоги формує Міністерство цифрової трансформації України та подає до Пенсійного фонду, який узагальнює інформацію та передає його Міністерству соціальної політики України. Після цього Пенсійний фонд перераховує кошти отримувачам допомоги.

 

Тетяна Єгорова-Луценко поінформувала присутніх щодо продовження терміну подання заяв до кінця цього року.

«Хочу звернутися до підприємців - ФОПів, які, на превеликий жаль, у зв’язку з карантинними обмеженнями не працюють і не можуть забезпечувати себе та свої сім’ї. Є ще час до 31 грудня звернутися через Центр «Дія», де оперативно опрацьовуються ваші звернення, і впевнена, що до 8 січня, до початку локдауну, коли не зможете працювати, отримаєте ці кошти на картку і хоча б на цей період матимете кошти для життя», - звернулась до підприємців Тетяна Єгорова-Луценко.

Нагадаємо, що 21 грудня розпорядженням голови Харківської ОДА Айни Тимчук було створено робочу групу, яка працюватиме над вирішенням питань малого та мікробізнесу.

Шаблоны для сайта