24 грудня

Президент підписав закон щодо забезпечення доступу українців до безпечних та ефективних вакцин проти COVID-19

Про це повідомляють на офіційному сайті Глави держави.

Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 1075-ІХ створює умови для забезпечення доступу населення України до безпечних, якісних та ефективних вакцин проти COVID-19. Зокрема, скорочуються строки затвердження клінічних випробувань та проведення державної реєстрації для вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики коронавірусної хвороби.

Закон сприятиме зменшенню навантаження на вітчизняну систему охорони здоров’я шляхом вакцинації значної кількості пацієнтів у межах клінічних випробувань.

Крім того, документ прискорить вихід на український ринок вакцин, які успішно пройдуть клінічні випробування, що позитивно вплине на імідж України.

 

«Наразі у світі немає специфічного лікування коронавірусної хвороби, тож швидке розроблення та застосування ефективної й безпечної вакцини є життєво важливим заходом для зменшення поширення інфекції та захисту найвразливіших груп населення», - зазначають в Офісі Президента.

Шаблоны для сайта