13 січня

Програму кредитування «5-7-9» розширено на середній бізнес

Про це розповів Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

У кінці 2020 року програма «5-7-9» була ще більше вдосконалена під потреби бізнесу. Зокрема, було підвищено максимальний рівень річного доходу до еквівалента 20 млн євро.

«Ми практично пішли ще й в середній бізнес. Ми ввели градальну систему: для більших підприємств – менший відсоток, для менших підприємств – трохи більший відсоток, який може компенсуватися», - прокоментував міністр.

Крім того, було лібералізовано умови кредитів; послаблено вимоги щодо збереження робочих місць і заробітної плати; встановлено пільгові умови для представників бізнесу з медичного виробництва, торгівлі і оборотного капіталу до 3%; врегульовано питання можливості поєднання різних видів державної підтримки.

 

Також міністр акцентував увагу на новому інструменті, який був впроваджений у кінці минулого року, а саме – на портфельних гарантіях.

«З 5 млрд грн портфельних гарантій минулого року 3,8 млрд грн вже передано банкам. І банки в першому і другому кварталі зможуть розширити програму кредитування», - додав Ігор Петрашко.

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/106494

Шаблоны для сайта