16 січня

Торік за сприяння служби зайнятості Харківщини 275 учасників АТО/ООС знайшли роботу

50% безробітних військових працевлаштовані в державному управлінні й обороні.

У 2020 році послугами Харківської обласної служби зайнятості скористалися 425 безробітних з-поміж військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції (Операції об’єднаних сил), з них 7 - особи з інвалідністю. Допомогу по безробіттю отримували 395 колишніх учасників АТО (ООС).

275 учасників АТО (ООС) протягом 2020 року отримали роботу, з них четверо отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності та започаткували власний бізнес, 7 осіб працевлаштовані з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

 

«Минулого року 50% безробітних учасників АТО (ООС) працевлаштовані в державному управлінні й обороні, 11% – у сільському і лісовому господарстві та риборозведенні, 9% – у переробній промисловості, 8% – в оптовій і роздрібній торгівлі та ремонті автотранспортних засобів», – зазначив директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко.

Також протягом минулого року до громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 42 учасників АТО (ООС), професійне навчання за направленням служби зайнятості проходили 88 учасників АТО (ООС).

Станом на 1 січня 2021 року статус безробітного мали 93 особи з-поміж учасників АТО (ООС), з них 79 отримували допомогу по безробіттю. Середній розмір допомоги по безробіттю становив 6792 грн, що на 7% більше, ніж на 1 січня 2020 року.

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/106567

Шаблоны для сайта