13 квітня

Валерія Мураєва: Працюємо, щоб задіяти усі ресурси для розвитку громад

В ході робочої поїздки на Зміївщину заступниця голови Харківської обласної ради Валерія Мураєва спілкувалась з представниками Зміївської центральної районної лікарні та Центру первинної медико-санітарної допомоги. Директор ЦРЛ Михайло Лисак та керівниця Центру Олена Костенко розповіли про нагальні проблемні питання очолюваних ними закладів, а також про стан виплат матеріальної допомоги, що мають отримати медики, які захворіли на коронавірусну хворобу.

«Питання належної соціальної підтримки медиків, які опинилися на передовій боротьбі із коронавірусною хворобою, на часі, тож має вагоме значення для обласної ради. На останньому пленарному засіданні встановлено порядок виплат лікарям, медичним сестрам, лаборантам, іншим фахівцям медичних закладів, які, на жаль, отримали Covid, контактуючи із зараженими та хворими людьми. Максимальна одноразова виплата складає 10 тисяч гривень», - пояснила Валерія Мураєва.

 

Крім цього, із Зміївським міським головою Павлом Голодніковим обговорювались шляхи покращення матеріально-технічного забезпечення закладів охорони здоров'я, ремонту доріг загального користування місцевого значення, що знаходяться на балансі ДП «Дороги Харківщини» , а також реформування мережі закладів загальної середньої освіти на території Зміївської громади.

«Медицина, освіта, дороги, соціальне забезпечення - масштабні сфери, від яких залежить стале функціонування громади. Звісно, завжди є проблеми, які не вдавалося вирішити роками. Ми працюємо над тим, щоб задіяти усі можливі ресурси для того, щоб зробити життя людей у громаді комфортним», - сказала заступниця голови обласної ради Валерія Мураєва.

Джерело: http://oblrada.kharkov.ua/ua/press-center/news/26160-2021-04-12-15-12-42

Шаблоны для сайта