15 квітня

Ремонт приймального відділення в Ізюмській міській лікарні планують завершити у червні

Сьогодні під час робочої поїздки до Ізюмської громади голова Харківської обласної ради Артур Товмасян ознайомився з ходом реконструкції відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги Центральної міської лікарні Піщанської Богоматері.

Медзаклад обслуговує населення Ізюмської, Барвінківської, Борівської громад. Тут функціонують відділення анестезіології, інтенсивної терапії, екстреної (невідкладної) медичної допомоги, є поліклінічне відділення на 454 відвідування у зміну. Лікарня є опорною по лікуванню пацієнтів з коронавірусною інфекцією, для цього виділено 120 ліжок.

«У вересні 2020 року було розпочато проведення реконструкції приймального відділення лікарні з обладнанням кабінету для установки комп’ютерного томографу. Станом на початок цього року будівельна готовність об’єкту склала 33%, витрачено майже 3 мільйони гривень», - сказав Ізюмський міський голова Валерій Марченко.

Площа реконструкції майже 380 м2. Загальна вартість робіт складає близько 8,3 млн грн.

 

«У 2021 році з обласного бюджету на ремонтні роботи у лікарні передбачено 4,3 млн грн, ще 1 млн грн - з бюджету Ізюмської міської громади. Орієнтовно роботи мають бути завершені у червні. Сподіваюсь, що будівельники вкладуться у визначені строки», - сказав Артур Товмасян.

Також під час візиту до медичного закладу Артур Товмасян оглянув об’єкти, які потребують додаткового фінансування. Так, під час реконструкції лікарні виникли додаткові роботи, які не були враховані в затвердженій проектно-кошторисній документації. Близько 2,5 млн потрібно на ремонт будівлі стерилізаційної (відсутні зовнішні і внутрішні електромережі, зовнішні інженерні мережі тепло та водопостачання, відсутній тамбур входу в інфекційну палату, потрібно утеплити фасади, перенести газову трубу).

3,6 млн грн потрібно на ремонт будівлі стаціонарного корпусу (для забезпечення коронавірусних хворих киснем необхідно провести кисень на другий, третій, четвертий поверхи в стаціонарному корпусі, закінчити роботи у підвальному приміщенні, установити альтанки для відвідувачів, пандус для осіб з обмеженими можливостями на центральному вході).

Артур Товмасян пообіцяв розглянути можливість знайти шляхи вирішення питання з фінансуванням подальших ремонтних робіт у закладі.

Джерело: http://oblrada.kharkov.ua/ua/press-center/news/26175-remont-prijmalnogo-viddilennya-v-izyumskij-miskij-likarni-planuyut-zavershiti-u-chervni

Шаблоны для сайта