10 червня

На «Нову українську школу» в Харківській області виділили 73,7 млн гривень

Відповідне рішення ухвалили депутати 10 червня на сесії Харківської обласної ради.

Так, на покращення матеріально-технічної бази початкової школи та створення сучасної бази, що відповідає критеріям «Нової української школи», виділили кошти у сумі 52,5 млн гривень. Про це повідомили у Департаменті науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

«Частину коштів, а саме: понад 21 млн грн спрямують на закупівлю комп’ютерного обладнання. На оснащення класних кімнат сучасними меблями виділено понад 18 млн грн та 13 млн грн спрямують на закупівлю засобів навчання та обладнання для початкової школи», – зазначили у департаменті.

Кошти розподілять пропорційно по всіх місцевих бюджетах у залежності від кількості закладів, що мають початкову ланку, та кількості учнів 1-4 класів.

Також понад 19,8 млн гривень виділили на підвищення кваліфікації педагогічних працівників та 1,8 млн - 4 закладам, які беруть участь у Всеукраїнському інноваційному освітньому проєкті «Розроблення та впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної та середньої освіти в умовах реалізації державного стандарту базової середньої освіти».

Шаблоны для сайта