02 липня

На Харківщині привітали поліцейських із професійним святом

Урочистий захід відбувся напередодні Дня Національної поліції України, який відзначають 4 липня.

Від імені голови Харківської ОДА Айни Тимчук поліцейських Харківщини привітав її заступник Антон Деньгуб.

Він зазначив, що одним з вагомих здобутків української держави за часів розбудови громадянського суспільства та становлення нації є саме створення Національної поліції України, правоохоронного органу європейського зразка.

«На поліцію покладено виключно відповідальне і благородне завдання – захист життя і захист здоров’я людей, прав і свобод громадян, інтересів суспільства і держави, забезпечення громадського порядку. Без цих базових речей неможливий розвиток нашої держави. Упевнений, що співробітники поліції Харківщини і надалі будуть робити все необхідне для забезпечення правопорядку та захисту життя, а також для здоров’я наших громадян. Дуже вдячний за вашу службу, за вірність присязі та за відданість українському народові. Здоров’я вам і вашим родинам», - сказав Антон Деньгуб.

 

Заступник голови Харківської облдержадміністрації додав, що бути поліцейським  - це не робота з 9 ранку до 6 вечора, це, перш за все, покликання та стиль життя: служити людям, мати можливість прийти на допомогу в скрутний час, часто навіть ризикуючи своїм життям.

Звертаючись з привітальним словом до підлеглих, начальник ГУНП у Харківській області Андрій Рубель зазначив, що за 6 років існування національна поліція впровадила велику кількість проєктів. Серед них - створення нарядів реагування патрульної поліції, «Шкільний офіцер поліції», групи реагування на випадки домашнього насильства, реформовані підрозділи кримінальної поліції.

«Головні наші досягнення - протидія організованим формам злочинності, боротьба з незаконним обігом наркотиків, кіберполіція, захист економіки. Створено Управління кримінального аналізу як окремий підрозділ кримінальної поліції, почав працювати інститут кримінальних проступків, нині переформується підроздільна система», - розповів Андрій Рубель.

У межах заходу відбулася виставка техніки і зброї, а також показали фільм про створення поліції.

Фото
Шаблоны для сайта