02 липня

Андрій Малиш привітав харківських правоохоронців з професійним святом

Сьогодні заступник голови Харківської обласної ради Андрій Малиш взяв участь в урочистому заході, присвяченому Дню Національної поліції України.

«Від депутатського корпусу Харківської обласної ради та від себе особисто прийміть найщиріші вітання напередодні професійного свята. У непрості часи, які переживає наша держава, на вас покладена особлива відповідальність,  - сказав Андрій Малиш. - Вступаючи до лав Національної поліції кожен з вас давав клятву «Служити та захищати». Виконуючи взятий на себе обов’язок перед українським народом, ви забезпечуєте правопорядок та законність, стабільність та спокій в нашому регіоні, протидієте злочинності. За це вам вдячність від усіх жителів Харківщини».

Під час урочистого заходу Андрій Малиш вручив поліцейським відзнаки обласної ради.

Голова ГУ Нацполіції у Харківській області Андрій Рубель відзначив, що Нацполіція відзначає шосту річницю з дня створення. За цей час, використовуючи досвід української правоохоронної системи та досвід країн Європейського Союзу, вдалося запровадити низку реформ та проєктів.

 

«Серед них: підрозділ реагування патрульної поліції, шкільні офіцери громади,  групи реагування на домашнє насильство. Реформовані також підрозділи кримінальної поліції, перш за все це протидія організованим формам злочинності, боротьба з незаконним обігом наркотиків, кіберполіція, створено  управління міграційної поліції, - сказав Андрій Рубель. -  Поліцейським доводиться відповідати на масштабні  виклики: спочатку це військове протистояння на Донбасі, коронавірусна хвороба, адаптація до змін адміністративно-територіального устрою, впровадження нової штатної структури Нацполіції. Розгорнута робота з громадами щодо створення екстреної допомоги населенню, організовано роботу поліцейських місцевих громад, працює проект «Безпечна Харківщина». До кінця 2021 року у всіх підрозділах Нацполіції  будуть працювати фронт-офіси для швидкого обслуговування людей».

Також учасники в ході заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять поліцейських, загиблих під час виконання службових обов’язків.

Джерело: http://oblrada.kharkov.ua/ua/press-center/news/26602-andrij-malish-privitav-kharkivskikh-pravookhorontsiv-z-profesijnim-svyatom

Шаблоны для сайта