08 липня

Харківщину на Олімпіаді в Токіо представлятимуть 16 спортсменів

Урочиста зустріч зі спортсменами відбулась 7 липня у Харківській облдержадміністрації.

Від імені голови ОДА Айни Тимчук спортсменів привітав її заступник Роман Семенуха.

«Від Айни Тимчук хочу передати теплі слова привітання. Обласна адміністрація піклується про кожного  тренера та про кожного спортсмена, хто здобув право представляти країну на олімпіаді. Неймовірно вдячні за те, що 16 людей від нашої славетної Слобожанщини будуть виступати на Олімпійських іграх. Ми дуже за вас вболіваємо», - сказав Роман Семенуха на початку зустрічі.

Усього в Олімпійських іграх візьмуть учать 160 спортсменів з України у 29 видах спорту.

16 спортсменів з Харківщини покажуть свої вміння у 7 видах спорту: боксі, фехтуванні, настільному тенісі, легкій та важкій атлетиці, синхронному плаванні і тенісі.

Під час зустрічі відзнакою «Спортивна зірка Слобожанщини» у червні 2021 року нагородили Марину Килипко, майстра спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, рекордсменку України зі стрибків з жердиною серед жінок та її тренера, заслуженого тренера з легкої атлетики Віктора Шевцова.

 

Прапор Харківської області вручили почесній громадянці Харківської області, головній тренерці збірної команди України з синхронного плавання Світлані Саідовій.

«Сьогодні нам створили свято, і воно дуже необхідне, особливо для молодого покоління. Я дуже вдячна, що у нас керівництво розуміє, що відправляючи «у бій», обов’язково потрібні красиві і добрі слова, можливо - якісь мотиваційні», - зазначила Світлана Саідова.

Тренерка збірної команди з синхронного плавання говорить, що спортсменки старанно готуються до Олімпіади у Токіо і налаштовані на найкращий результат.

«Сьогодні ніхто з дівчат не визнає нічого, що може відвертати увагу. Ми вчимося бути сильними та міцними, і це не тому, що я їм забороняю. Я їх вигнати з басейну не можу. Постійно щось допрацьовуємо», - додає тренерка.

Самі спортсмени говорять, що розуміють відповідальність, яка покладена на них, тому намагатимуться показати найкращий результат.

Також заступник голови ОДА Роман Семенуха пообіцяв, що Харківська обласна адміністрація спільно з Харківською міською радою організують у місті фан-зону, особливо в ті дні, коли будуть виступати харків’яни.

Шаблоны для сайта