16 липня

Харківські державні аудитори провели моніторінг публічних закупівель

Фахівці Північно-східного офісу Держаудитслужби за перше піврічча цього року провели 348 моніторингів публічних закупівель на веб-порталі prozorro.gov.ua. В 99% проведених моніторингів встановлені порушення у сфері закупівель на 9,3 млрд гривень.

За результатами проведених моніторингів по 30 процедурам закупівель попереджені незаконні витрати 292 млн гривень бюджетних коштів. Про це повідомили в прес-службі Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Під час моніторингів виявили наступні порушення:

  • розгляд та не відхилення замовником тендерної пропозиції, яку відповідно до вимог законодавства необхідно було відхилити – виявлено за результатом 269 моніторингів;
  • здійснення замовником закупівлі без застосування визначених законодавством процедур або застосування невірної процедури - виявлено за результатом 12 моніторингів;
  • порушення законодавства під час укладання договорів або змін до нього - виявлено за результатом 16 моніторингів;
  • порушення порядку оприлюднення інформації про закупівлю на веб-порталі
prozorro.gov.ua - виявлено за результатом 117 моніторингів;
  • інші порушення законодавства у сфері закупівель - виявлено за результатом 89 моніторингів.
  • За результатом складених аудиторами висновків про результати моніторингу закупівель замовники відмінили результати 21 торгу на 281 млн грн та розірвано 9 укладених договорів більш ніж на 10 млн гривень.

    За порушення законодавства відносно 15 посадових осіб  складено адміністративні матеріали щодо накладання штрафу та направлено на розгляд до судових органів. Взагалі до адміністративної відповідальності притягнуто 9 осіб, які сплатили 42 тис грн штрафів.

    Шаблоны для сайта