06 серпня

| 10:35 За номером 0 800 331 800 можна записатися на безкоштовну консультацію до психолога, який допоможе впоратися з емоційним виснаженням, яке виникло через пандемію COVID-19. Спеціалісти надають психосоціальну підтримку працівникам медичних ус

Про це повідомив директор Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади та адміністративно-територіального устрою Мінрегіону Сергій Шаршов.

«З внесенням змін до Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» рішення ради щодо безоплатної передачі земельної ділянки комунальної власності у приватну приймається не менш як двома третинами голосів депутатів від загального складу ради. Водночас це нововведення не стосується земельних ділянок, що вже перебувають у користуванні громадян. Така норма дозволить усунути можливі корупційні дії на місцевому рівні», – повідомив Сергій Шаршов.

 

У Міністерстві розвитку громад та територій зазначають: при прийнятті рішень органами місцевого самоврядування щодо безоплатної передачі у власність земельної ділянки (із земель комунальної власності) потрібно враховувати категорію земельної ділянки.

Так, достатньо звичайної більшості голосів депутатів ради у разі прийняття рішень при передачі земель безоплатно з комунальної у приватну власність, якщо такі землі перебувають у користуванні громадян. А також якщо на земельній ділянці розташований житловий будинок, інша будівля чи споруда, яка належить громадянину, котрий звернувся з клопотанням про передачу земельної ділянки. Крім того, якщо це стосується земельних ділянок, на які раніше були видані правоустановчі документи.

Дві третини голосів депутатів від загального складу ради необхідно при прийнятті рішень щодо інших земельних ділянок. Зокрема, це стосується ділянок, які раніше не надавались у власність чи користування заявнику.

Шаблоны для сайта