10 вересня

«Завдяки Національному фармуніверситету Харківщина може називатися столицею фармації» – Михайло Черняк

В урочистостях з нагоди 100-річчя НФУ, які відбулися 10 вересня, взяв участь заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк.

Від імені очільника Харківської ОДА Олександра Скакуна він привітав університетську спільноту та гостей свята з ювілеєм закладу.

«Цього року ми святкуємо 30-річчя нашої держави і 100-річчя університету. Сьогодні дуже важливою є роль фармацевтів у боротьбі з пандемією коронавірусу та з іншими хворобами. Завдяки досягненням і внеску нашого університету, фармацевтичної навчальної наукової бази вкотре Харківщина лунає як столиця фармації. Приємно, що разом ми прославляємо наш регіон, є чим пишатися, оскільки цей ЗВО – унікальний», – зазначив Михайло Черняк.

 

Також Михайло Черняк подякував колективу університету й особливо відзначив роботу ректорки Національного фармацевтичного університету Алли Котвіцької та вручив їй почесну грамоту.

«Університетська спільнота живе активно і прагне нових досягнень. Ми знаємо своє минуле і поважаємо етапи, які сформували фармацевтичну освіту. До речі, українська фармація має міцні історичні традиції, а місто Харків вважається фармацевтичною столицею країни. Символом 100-річного ювілею університету недаремно стало алое деревоподібне, який у народі ще називають "столітник"», – розповіла Алла Котвіцька.

Зокрема, серед нових здобутків для всіх фармацевтів Алла Котвіцька відзначила те, що напередодні 100-річного ювілею відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я було внесено зміни в назви професії: відтепер їх називатимуть не провізорами, а фармацевтами.

Окрім цього, у межах науково-практичної конференції «Відкриваємо нове сторіччя: здобутки та перспективи», присвяченої 100-річчю НФУ, презентували ювілейну медаль і провели спецпогашення власної марки.

Фото
Шаблоны для сайта