20 вересня

У ХОДА створять робочу групу з питань трансплантологічної допомоги

Про це домовились під час робочої наради 18 вересня.

Планується, що до робочої групи з питань організації трансплантологічної допомоги та її подальшого розвитку увійдуть представники профільних департаментів виконкому Харківської міськради та ХОДА, народні депутати, депутати обласної ради.

Нюанси процесу та проблематику трансплантології в регіоні обговорили на робочій нараді в Харківській ОДА 18 вересня. Участь у нараді взяла голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко, народні депутати України Оксана Дмитрієва та Вікторія Кінзбурська, заступник міністра охорони здоров’я України Дмитро Коваль, директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Максим Хаустов, а також керівники закладів охорони здоров’я Харківщини та ректор Харківського національного медичного університету Валерій Капусник.

Зокрема, Тетяна Єгорова-Луценко зазначила, що згідно зі статистичними даним, в Україні щороку потребують трансплантації різних органів близько 5 тисяч хворих, але, на жаль, більшість із них помирають, не дочекавшись операції.

 

«Це страшно! І так бути не має. Жодних сумнівів - розвиток трансплантологічної допомоги в регіоні врятує життя багатьом дорослим і дітям», - сказала голова облради.

Оксана Дмитрієва наголосила, що в Україні вже 1,5 роки діє новий закон про трансплантологію, до розробки якого вона долучилась.

«У Харкові, дійсно, дуже багато пацієнтів, які потребують послуги з трансплантації, і є дуже потужна медична база, яка забезпечить проведення таких операцій. Для лікарів важливо, що закон врегулював питання їх захисту, встановивши порядок трансплантації і відповідальність саме за умисне порушення цього порядку", - сказала Оксана Дмитрієва.

Робоча група, яку утворять, покликана напрацьовувати рішення питань вказаної тематики на обласному рівні.

Шаблоны для сайта