23 вересня

«Здорова країна»: на Харківщині побудують понад 200 спортивних майданчиків

На придбання мультифункціональних спортивних майданчиків для територіальних громад Харківщини спрямували майже 81 млн грн.

Кошти виділили за рахунок субвенції з Державного бюджету. Будівництво спортмайданчиків проходитиме в межах програми «Здорова країна», ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським. 

Як розповів начальник Управління у справах молоді та спорту Харківської ОДА Костянтин Ананченко, було відібрано 6 областей України, де планується розпочати облаштування спортивних майданчиків у 2021 році. Серед них: Луганська, Донецька, Запорізька, Полтавська, Дніпропетровська та Харківська (загальна кількість по Україні - 863 майданчика). 

На Харківщині побудують 202 спортивні об’єкти, з них 80 – у Харкові. Ще 7 – у Чугуївській громаді, по 6 – у Пісочинській і Лозівській, 5 – у Богодухівській.

По 4 – в Ізюмській, Шевченківській, Слобожанській, Валківській, Солоницівській, Безлюдівській громадах.

По 3 – у Височанській, Дергачівській, Люботинській, Золочівській, Красноградській, Вовчанській, Печенізькій, Малинівській, Балаклійській і Первомайській громадах.

 

По 2 – у Роганській, Південноміській, Нововодолазькій, Вільхівській, Малоданилівській, Наталинській, Старовірівській, Новопокровській, Малинівській, Донецькій і Барвінківській громадах.

Та по 1 – у Біляївській, Олексіївській, Близнюківській, Оскільській, Куньєвській, Савинській, Борівській, Дворічанській, Курилівській, Вільхуватській, Великобурлуцькій, Петропавлівській, Кіндрашівській, Чкаловській, Зачепилівській, Сахновщинській, Кегичівській, Коломацькій, Краснокутській, Липецькій, Мереф’янській і Циркунівській громадах.

Шаблоны для сайта