21 жовтня

Харківщина – серед лідерів по областях за готовністю до опалювального сезону

На засіданні Міжвідомчої робочої групи 21 жовтня обговорили старт опалювального сезону 2021/2022 років.

Онлайн-засідання для представників областей відбулося під керівництвом Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова.

Від Харківщини участь у заході взяли заступник голови ХОДА Михайло Харнам, директор Департаменту ЖКГ та ПЕК Харківської ОДА Сергій Магдисюк, а також голови міст обласного значення.

Зокрема, під час обговорення звернули увагу на необхідність пришвидшення укладання договорів щодо постачання природного газу між НАК «Нафтогаз» і бюджетними установами.

«Ми продовжуватимемо відпрацьовувати питання щодо підключення опалення з головами районів, головами громад, освітніми та лікарняними закладами. Також необхідно збільшити відсоток укладених договорів з НАК «Нафтогаз», а ті договори, до яких є питання, допрацювати», – наголосив Михайло Харнам.

У Мінрегіоні зазначили, що Харківщина потрапила до лідерів з технічної готовності до початку опалювального періоду серед областей.

 

«Станом на 21 жовтня в роботі перебуває 59,7% котелень, опалюється 76% житлових будинків з централізованим опаленням, 68,1% дошкільних, 53,4% навчальних і 58% лікарняних закладів», – повідомив Сергій Магдисюк.

Фото
Шаблоны для сайта