25 листопада

На забезпечення житлом учасників АТО/ООС в області протягом 4 років планують спрямувати 110 млн грн

25 листопада під час засідання сесії Харківської облради затвердили обласну Програму надання підтримки учасникам АТО та ООС для будівництва чи придбання житла в Харківській області на 2022 – 2025 роки.

Реалізація подібних обласних програм на Харківщині стартувала з грудня 2016 року. За даними директора Департаменту містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Антона Коротковского, за 6 років реалізації програм на підтримку учасників АТО/ООС у придбанні житла спрямували 76,1 млн грн з обласного бюджету, що дало змогу придбати житло 310 особам. Так, лише цього року 51 людина отримала квартиру, з них 18 осіб – за останнім списком погодженим відповідною комісією.

«На сьогодні за остаточною чергою було погоджено 116 претендентів з 2200 заявок, – зазначив заступник голови ради Харківської обласної громадської організації «Спілка ветеранів АТО» Юрій Корсунов. – Уже 18 осіб за цим списком отримали житло. Ще 98 осіб залишаються погодженими претендентами, їх заявки буде опрацьовано в наступному році. Усі ті, хто були записані, реалізують своє бажання або відмовляться, адже таке також буває з різних причин: у когось коштів немає або отримує житло за іншими державними програмами. Після цього буде знову збиратися комісія, й обиратимуться претенденти на наступний термін реалізації програми».

 

Розподіл коштів за обласною програмою відбувається наступним чином: 40% виділяється з обласного бюджету, а 60% становлять кошти учасників Програми.

«Критерії програми дають право учасникам АТО/ООС поліпшити свої житлові умови, якщо учасник АТО/ООС перебуває на квартирній черзі або є інвалідом унаслідок бойових дій на Сході України, або представляє багатодітну родину, то він іде поза чергою. За нашим списком із 116 осіб 92 є позачерговиками», – пояснив Юрій Корсунов.

Також буде рекомендовано сільським, селищним, міським територіальним громадам затвердити відповідні програми. На реалізацію Програми передбачено спрямувати з обласного бюджету 110 млн грн за весь період – з 2022 по 2025 рр.

Шаблоны для сайта