25 січня

У ХОДА обговорили питання впровадження проєкту програми «Стійка Україна»

Директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Петро Лашин 24 січня зустрівся з виконавчим директором Міжнародного центру оборони та безпеки програми Дмитром Теперіком.

Іноземний фахівець ознайомив присутніх з цілями та задачами програми. Зокрема, він наголосив, що в Україні за підтримки Міністерства закордонних справ Естонії та посольства Сполучених Штатів заплановано проведення серії навчальних заходів, так званих симуляційних кризових навчань. Вони проводяться для того, щоб спільно відпрацювати важливі моменти, пов’язані з комунікацією під час кризи.

Петро Лашин зазначив, що безпекові питання для прикордонної Харківської області є пріоритетними.

«Голова ХОДА Олег Синєгубов особисто тримає на контролі питання, пов’язані з готовністю правоохоронних органів, органів військового управління до дій в умовах надзвичайної ситуації», - сказав директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА.

Також він підкреслив, що між Міжнародним центром оборони та безпеки програми «Стійка Україна» та Харківською ОДА незабаром буде підписано меморандум про співпрацю. 

 

«Ми готові разом із силовим блоком, керівництвом міста, депутатським корпусом координувати спільні дії та брати участь у практичних заходах цієї безпекової програми», - сказав Петро Лашин.

Результатом співпраці має бути проведення міжсекторальних кризових навчань, які пов'язані з національною стійкістю у розрізі інформаційної безпеки, кризової та стратегічної комунікації. Навчання відбудуться у восьми містах України, включно з Харковом.

Фото
Шаблоны для сайта