11 січня

За 10 днів 2023 року обласний гуманітарний штаб відправив майже 48 тонн допомоги

За 10 днів 2023 року обласний гуманітарний штаб відправив майже 48 тонн допомоги

За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, гуманітарний штаб продовжує забезпечувати допомогою населення регіону та надає підтримку військовослужбовцям.

Із початку 2023 року мешканці громад уже отримали 14 383 продовольчі набори, майже 138 тисяч літрів олії та 6 тонн одягу. 

Гуманітарну допомогу відправляли у Наталинську та Вільхуватську громади Куп’янського району; Циркунівську, Безлюдівську, Південноміську, Роганську, Пісочинську, Дергачівську, Люботинську, Вільхівську та Липецьку — Харківського району; Коломацьку, Золочівську та Краснокутську громади Богодухівського району; Первомайську — Лозівського району; Балаклійську та Савинську громади Ізюмського району; Новопокровську, Малинівську й Зміївську — Чугуївського та Зачепилівську громаду Красноградського району.

 

Крім того, українським захисникам та захисницям, які протистоять російським окупантам на Харківщині, передали 6,7 тонни продуктів харчування, а також гігієнічних, побутових та технічних засобів.

Лікарням області передали 19 тонн медичних засобів і обладнання, та майже 12 тонн продуктів харчування.

«Дякуємо міжнародним організаціям та волонтерам, що допомагають нам у забезпеченні жителів регіону продуктовими наборами, засобами гігієни та технічним обладнанням. Ця робота приводиться системно і триватиме, поки в ній буде потреба», – зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Нагадаємо, що при Харківській ОВА діє Координаційний гуманітарний штаб, з яким співпрацює понад 120 волонтерських організацій та благодійників. До Центру можна звернутися з питань евакуації з деокупованих територій, а також надання та отримання гуманітарної допомоги, залишивши заявку у відповідному розділі на сайті.

Фото
Шаблоны для сайта