27 січня

ЮНІСЕФ планує посилити допомогу дітям та молоді у Харківській області

ЮНІСЕФ планує посилити допомогу дітям та молоді у Харківській області

Заступниця начальника Харківської обласної військової адміністрації Віта Ковальська за дорученням начальника ХОВА Олега Синєгубова провела робочу зустріч із Головою Представництва ЮНІСЕФ в Україні Муратом Шахіном.

Учасники зустрічі обговорили гуманітарну ситуацію в регіоні, яка склалася внаслідок російського військового вторгнення, та подальшу співпрацю з ЮНІСЕФ. 

«Сьогодні військова агресія окупантів обмежила можливості підростаючого покоління нормально навчатися і розвиватися у здоровому суспільстві. Ми робимо все можливе, щоб покращити умови їх проживання та навчання в нашій області», – зауважила Віта Ковальська. 

За її словами, впродовж повномасштабної війни з рф у Харківській області 28 дітей залишилися повними сиротами. Сьогодні ці діти під опікою, але вони потребують додаткової допомоги, зокрема – фінансової. 

 

 

Заступниця начальника Харківської ОВА також відмітила, що сьогоднішні умови навчання надто складні для дітей, вимагають особливого підходу та уваги дорослих. 

«Ми дуже вдячні за хромбуки, які ви нам передали через Міністерство освіти і науки. Завдяки цим гаджетам діти залишаються на зв'язку із вчителями й можуть продовжувати навчання дистанційно», – зазначила Віта Ковальська. 

Наразі у Харківській області проживає понад 80 тисяч вимушено переміщених дітей. Є окрема категорія сімей із дітьми, які змушені були евакуюватися в інші регіони країни, вони потребують додаткової допомоги. 

«Після завершення повномасштабної війни, враховуючи наближеність до кордонів з країною-агресором, нам необхідно створити безпечні умови навчання для наших дітей і обладнати укриття та бомбосховища у школах, дитячих садках та закладах вищої освіти. Наразі така робота проводиться, але ці безпекові умови потрібно постійно посилювати», – наголосила Віта Ковальська.

Мурат Шахін підкреслив, що Дитячий фонд ООН і надалі підтримуватиме жителів регіону, які постраждали від військової агресії російських загарбників.

«Ми пропонуємо спільно розробити чіткий план допомоги дітям Харківської області за кількома напрямками. Це може бути матеріальне забезпечення, створення спеціальних кімнат-просторів для дітей, відновлювальні роботи, грошова допомога родинам, сприяння ранньому розвитку молоді, підтримка малюків, які потребують батьківського піклування або інші гуманітарні потреби», – розповів Мурат Шахін.

Заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська подякувала за активну підтримку та допомогу, яку надає ЮНІСЕФ дітям Харківської області в період повномасштабної війни з рф та наголосила на готовності до співпраці з Дитячим фондом ООН.

Фото
Шаблоны для сайта