22 березня

Агресор відповість за кожну викрадену українську дитину – Олег Синєгубов

Агресор відповість за кожну викрадену українську дитину – Олег Синєгубов

Під час робочого візиту в Харківську область Віцепрем'єр-міністр-Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук порушила питання депортації українських дітей до росії.

Наразі відомо про 16226 депортованих дітей, з них 2161 є сиротами.

«Нам важко підтвердити депортацію, бо росія змінює імена та прізвища дітей, незаконно їх усиновлює, дітлахів розселяють по всій країні. Наразі підтверджено, що українських дітей утримують у 57 регіонах росії. Ми робимо все, щоб притягнути до відповідальності причетних – від водія автобуса до сімей, які незаконно їх усиновили», – зауважила Віцепрем'єр-міністр.

Вона також повідомила, що нині в Україну повернуто 323 дитини. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов наголосив, що кожен злочин російських агресорів проти цивільних має бути зафіксований, щоб притягнути винних до відповідальності.

 

 

«У Харкові та області є дані про вивезення і примусову депортацію 561 дитини. І наразі вже знаємо розташування ще 10 дітей на території рф. Але слід опрацювати інформацію приблизно ще про 215 дітей, знайти їх і зробити все можливе для якнайшвидшого повернення в Україну», – підкреслив Олег Синєгубов.

Нагадуємо, повідомити про примусове переміщення людини можна за номером «гарячої лінії» 1648 або на сайті «Діти війни».

Фото
Шаблоны для сайта