09 липня

Створено геопортал містобудівного кадастру області

Про це повідомили у Департаменті містобудування та архітектури обласної державної адміністрації.

Геопортал містобудівного кадастру області розроблено у межах Програми створення та ведення містобудівного кадастру Харківської області на 2019 – 2022 роки. Утримання та адміністрування геопорталу здійснює Департамент містобудування та архітектури Харківської ОДА. Наразі портал працює у тестовому режимі. Інформація уточнюється і верифікується.

«Харківщина - одна з перших областей, яка обрала курс прогресивного розвитку, невід'ємним компонентом якого є діджиталізація, яка стосується багатьох сфер життєдіяльності. Лідером з оцифровування даних стала сфера містобудування та архітектури області. Департамент створив геопортал - відкритий картографічний ресурс, доступний для широкого кола користувачів, у який у режимі реального часу можна вносити зміни, доповнювати набори даних і аналізувати інформацію. Жителям області вже доступно 57 наборів даних з інформацією про адміністративно-територіальний устрій області, містобудівну документацію, топографо-картографічне забезпечення, розміщення соціально-культурних об'єктів», - зазначили у департаменті.

Зокрема користувачам доступні такі розділи:

 

- національна інфраструктура геопросторових даних;

- дані державного земельного кадастру;

- адміністративно-територіальний устрій з врахуванням децентралізації;

- схема планування області;

- розташування та інформація про об’єкти незавершеного будівництва;

- розташування та інформація про центри надання адміністративних послуг;

- інформація про документи дозвільного характеру;

- наявність містобудівної документації;

- інформація про об’єкти культурної спадщини;

- інформація про соціально-культурні об’єкти.

Також низка підсистем розробляється.

«Кожен житель області має можливість зареєструватися в особистому кабінеті і надавати корисну інформацію для розміщення або коригування. Такий двосторонній зв'язок дозволяє розміщувати актуальні дані і швидко реагувати на запити населення та інших структурних підрозділів Харківської обласної державної адміністрації. Аналізуючи різні шари даних, можна отримати уявлення про перспективи розвитку регіону, містобудівні потреби і потенційні об'єкти інвестування», - розповідають у департаменті.

Ознайомитися з ресурсом можна за посиланням.

Шаблоны для сайта